Elintarviketeollisuus

Toimitamme tuotevettä ja jäteratkaisupalveluita elintarviketeollisuudelle.

Veolia Water Technologies tarjoaa elintarviketeollisuuteen laajan valikoiman ratkaisuja tuoteveden ja korkealaatuisen käyttöveden tuottamiseen. Olipa kyse standardilaitteista, räätälöidyistä ratkaisuista, palveluista, ylläpidosta tai  täydellisestä vesikiertojen hallinnasta, autamme asiakkaitamme optimoimaan puhdistetun veden laatua ja poistamaan epäpuhtaudet.

 

Korkeat laatustandardit: elintarvike- ja juomateollisuuden kohtaamat haasteet

WATER CYCLE MANAGEMENT ICON

Veden laadulla on suora vaikutus tuotteen makuun, turvallisuuteen ja säilyvyyteen.

SEASON FOOD AND BEVERAGE ICON

 Kausiluonteisuuteen ja lainsäädännöllisiin paineisiin liittyvät vesihuollon ongelmat.

 

GLOBAL STANDARDS ICON

Tuoteveteen liittyvien vaatimusten on täytettävä korkeimmat kansainväliset standardit.

Miten Veolia auttaa elintarvike- ja juomateollisuuden asiakkaita? 

Insinöörimme, prosessiasiantuntijamme ja kenttäpalvelutiimimme hallitsevat  kaikki vedenkäsittelyyn  ja haitta-aineiden poistoon liittyvät vaiheet.

Vesikierron asiantuntijoina autamme asiakkaitamme noudattamaan myös säädösten ja ympäristön vaatimustenmukaisuutta käsittelemällä jäte- ja rejektivesiä sekä vähentämällä veden kulutusta esimerkiksi tuottamalla uusiutuvaa energiaa biokaasusta tai vähentämällä kasvihuonekaasupäästöjä.

Hallitsemme terveysriskejä ennaltaehkäisevien vedenkäsittelyratkaisujen ja ohjelmien avulla. Laaja kokemuksemme mahdollistaa sekä tuoteveden että jäähdytystorneissa käytettävän veden turvallisen käytön ja desinfioinnin. Tuoteveden laatu suojaa legionellaa vastaan.

 

Parantamalla tuotantoprosesseja tuemme kestävää kehitystä. Maailmanlaajuinen asiantuntemuksemme mahdollistaa lisätuen tarjoamisen asiakkaillemme laitteistojen standardoinnissa, käsiteltyjen jätevesien kierrätyksessä ja vaihtoehtoisten raaka-ainelähteiden käyttöönotossa.

Autamme asiakkaitamme hallitsemaan jätevesiään vedenkulutuksen rajoittamiseksi ja hiilijalanjäljen vähentämiseksi. 
Ratkaisumme auttavat optimoimaan energian ja kemikaalien kulutusta.

 

Mukautuvat ratkaisut elintarviketeollisuuteen

Vettä löytyy tuotantoketjun kaikista osista: raaka-aineista jäähdytysjärjestelmiin sekä saniteettilaitteistoihin.

Tuotevesi (tuotanto)

Tuotantolaitoksille on tärkeää jatkuva ja turvallinen vesihuolto. Veolian teknologioiden avulla tuoteveden tuotanto on luotettavaa, kustannustehokasta, ja se täyttää korkeimmat laatuvaatimukset.

Käyttövesi

Elintarvikkeiden ja juomien valmistajat luottavat tukipalveluihin, jotka tuottavat luotettavasti höyryä ja jäähdytysvettä tuotannon tarpeisiin. Veolia Water Technologiesin laitteet ja kemialliset teknologiat tuottavat tehokkaasti vaatimustenmukaista vettä, jota laitokset tarvitsevat varmistaakseen höyryn laadun, lämmönvaihdon tehokkuuden ja ympäristömääräysten noudattamisen.

Jätevesi

Veolia Water Technologiesin avulla asiakkaamme pystyvät vähentämään jätevedestä johtuvia kustannuksia ja noudattamaan jäteveden  päästövaatimuksia sekä tiukkoja ympäristömääräyksiä. 

 

Veden kierrätys ja uudelleenkäyttö

Elintarviketuotannossa käytetään huomattavan paljon vettä. Veolia Water Technologies ymmärtää tämän ja auttaa asiakkaitaan saavuttamaan vedenkäytön vähentämistavoitteet ja minimoimaan ympäristövaikutuksia käyttämällä teknologioita, jotka mahdollistavat jäteveden uudelleenkäytön esimerkiksi pesuvesinä.

 

Vaikka elintarvike- ja juomateollisuus ei olekaan eniten vettä käyttävä toimiala, on se kuitenkin yksi veden vaativimmista käyttäjistä. Veden laatu on alalla ensiarvoisen tärkeää. Veden puhtauden on oltava oikealla tasolla, jotta tuotteiden ominaisuudet eivät muutu.

Jätteet ja jätevedet energianlähteinä

Anaerobiset käsittelytekniikat tarjoavat kaksinkertaisen hyödyn elintarvike- ja juomateollisuuden laitoksille. Ne käsittelevät samanaikaisesti monenlaisia jäte- ja jätevesivirtoja ja tuottavat sivutuotteena energiarikasta biokaasua, jota voidaan käyttää ”vihreän” sähkön tai lämmön tuottamiseen.

Ravinteiden talteenotto

Veolia Water Technologiesin kestävä lähestymistapa vesien hallintaan voi muuttaa jätteet arvokkaiksi sivutuotteiksi, kuten lannoitteiksi, jotka voidaan uudelleenkäyttää tai myydä.

Tuotteen suodatus

Hienosuodatusteknologiamme takaavat tuotteiden laadun ja kirkkauden. Nämä järjestelmät ovat turvallinen ja taloudellinen tapa poistaa kiintoaineet ja muut ei-toivotut hiukkaset tuotteista.
 

Vahvat kumppanuudet ruoka- ja juomayhtiöiden kanssa maailmanlaajuisesti

Veolia Water Technologiesilla on yli 1000 referenssiprojektia elintarvike- ja juomateollisuudessa. Ympäri maailman 7 700 työntekijäämme takaavat vankan asiantuntemuksen keskeisistä toimialoista.
 

Asiantuntemuksemme tunnetaan elintarvike- ja juomateollisuudessa. Käytämme osaamistamme tukemaan kalankasvatusta, meijeriteollisuutta, lihanjalostusta sekä hedelmien ja vihannesten kasvatusta. Mahdollistamme myös ruokaöljyjen ja -rasvojen valmistuksen optimaalisissa olosuhteissa.

Toimimme myös juomateollisuudessa, jossa teemme tiivistä yhteistyötä panimoiden, virvoitus- ja alkoholijuomien tuottajien sekä tislaamoiden kanssa.

Yhteistyö Nestlén kanssa Jaliscossa
Meksiko
Ensimmäinen maailmassa käyttöönotettu teknologia, joka on kehitetty vesipulasta kärsivässä Jaliscon osavaltiossa.

Nestlé on ryhtynyt toimenpiteisiin saavuttaakseen v. 2030 tavoitteensa, jossa sen toiminnalla ei ole negatiivisia ympäristövaikutuksia. Osana tähän tehtävään kuului niukkojen pohjavesivarojen suojelu ja vedenoton rajoittaminen.

Meksikolainen tiimimme työskenteli yhdessä meijeriteknologiayrityksen GEA Filtrationin kanssa ja lisäsi uusia Cero Agua (zero water) -teknologioita jo rakennettuun laitokseen.

 

Tutustu elintarvike- ja juomateollisuuden vedenkäsittelytekniikoihimme

Käytämme prosesseissamme edistyneitä teknologioita, mikä takaa jatkuvasti tiukentuvien terveysstandardien noudattamisen elintarvike- ja juomateollisuudessa. Ratkaisumme varmistavat optimaalisen tuoteveden laadun ja täyttävät tiukat desinfiointi- ja puhdistusvaatimukset.

 

 

Ihmisten, tuotteiden tai ympäristön vaarantaminen huonosti hallittujen järjestelmien ja prosessien vuoksi voi aiheuttaa merkittävää mainehaittaa  ja taloudellisia seurauksia. Luotettavien, tehokkaiden ja helppokäyttöisten sekä helposti huollettavien laitteiden valinta on erityisen tärkeää elintarvike- ja juomateollisuudelle.
Monille elintarviketeollisuuden toimijoille myös kestävä kehitys on ensisijaisena tavoitteena, ja he pyrkivät veden uudelleenkäyttöön maisemoinnissa, laitteistojen pesuissa, jäähdytystorneissa, höyrykattiloissa, haihduttimissa, jäähdyttimissä, pölynhallinnassa sekä kastelujärjestelmissä. Veolia Water Technologies tarjoaa teknologioita ja asiantuntemusta, joiden avulla asiakkaat voivat varmistaa, että heidän prosessinsa toimivat turvallisesti, luotettavasti ja kestävästi.
 

Peter Stokes photo

Peter Stokes

Director — Global Accounts
Veolia Water Technologies

LinkedIn profile 

Haluaisitko lisätietoa elintarvike- ja juomateollisuuden teknologioistamme? 

Lähteet 

Lisätietoa elintarvike- ja juomateollisuuden vedenkäsittelyjärjestelmistä saat lataamalla “Pocket Guide to Ingredient Waters” -oppaan.

 

Palvelumme elintarvike- ja juomateollisuudella

Digitaaliset työkalut ja Veolian vankka asiantuntemus tekevät kaikista asiakkaidemme vesiprosesseista älykkäämpiä, turvallisempia ja kestävämpiä.
Tarjoamme laajan valikoiman palveluita kuten teknistä tukea, ennakoivaa ja ennaltaehkäisevää huoltoa, kulutushyödykkeitä ja varaosia.
Vuokralaitteistot tukemaan ja turvaamaan toimintaanne ympärivuorokautisesti tilapäisiin ja pitkäaikaisiin vedenkäsittelytarpeisiin.

Usein kysyttyä elintarvike- ja juomateollisuuden ratkaisuista

Miten vettä käytetään elintarvike- ja juomateollisuuden ketjussa?

Prosessivesi  
Prosessivettä käytetään laitteiden ja putkistojen puhdistukseen, raaka-aineiden pesuun, tuotteiden kuljetukseen, huuhteluun ja moneen muuhun. Vesi on tyypillisesti juomakelpoista vettä, mikä on vaatimus tuotteisiin kontaktissa oleville vesille.
Teknologiamme: Ionsoft, Sirion, Rapide Strata


Tuotevesi  
Tuotevesi on korkealaatuista prosessivettä. Sitä käytetään tyypillisesti virvoitusjuomien, pullovesien ja vauvojen elintarvikkeiden valmistuksessa. Juomavesi käsitellään hygieenisesti suunnitelluilla laitteilla mikrobikontaminaation riskien hallitsemiseksi samalla minimoiden kemikaalit, jotka saattavat vaarantaa lopputuotteen.
Teknologiamme: Nurion, PurBev / HyBev, Sirion


Käyttövesi 
Elintarvikkeiden ja juomien valmistajat luottavat laitostensa tukipalveluihin, jotka tarjoavat luotettavan höyryn ja jäähdytysveden tuotannon tukemaan tuotteiden valmistuksen tarpeita. 
Teknologiamme:  Ionsoft, Sirion, Rapide Strata


Jätevesi ja liete 
Elintarvikkeiden ja juomien valmistuksessa syntyy jätevesiä, joiden biologinen hapenkulutus (BOD) ja kemiallinen hapenkulutus (COD) on korkea, ja jotka sisältävät ravinteita jäljelle jääneistä orgaanisista materiaaleista. Käsittely on usein tarpeen, jotta voidaan varmistaa päästövaatimusten noudattaminen ja välttää kalliit sakot. Vaihtelu tuotannollisissa ajoissa voi tehdä käsittelystä monimutkaisempaa. Jätevesien käsittelyyn tarjoamme niin aerobisia kuin anaerobisiakin käsittelyjä sekä ravinteiden talteenottoa.
Teknologiamme:  Idraflot, Biothane, AnoxKaldnes

 

Veden kierrätys ja uudelleenkäyttö
Ruuantuotanto on vettä intensiivisesti hyödyntävä teollisuuden ala. Nopea kierrätys prosessien sisällä optimoi veden käyttöä ja vähentää kuormitusta jätevedenpuhdistamolla. Jätevettä voidaan käsitellä ja kierrättää takaisin sovelluksiin, jotka eivät ole kosketuksissa elintarvikkeiden kanssa.
Teknologiamme: Biosep, Sirion, Uflex

Voidaanko jätevettä käsitellä ja käyttää turvallisesti elintarvike- ja juomateollisuudessa?

Ei ole mitään teknistä syytä, miksi jätevettä ei voitaisi käsitellä korkealle puhtausasteelle uudellenkäytettäväksi elintarvike- ja juomateollisuudessa. On kuitenkin tärkeää tunnistaa vedenkäyttöön aina liittyvät turvallisuusriskit. Esimerkiksi veden uudelleenkäyttö jäähdytyslaitoksen jäähdytystornissa ei sisällä lähes mitään elintarviketurvallisuusriskiä, ​​kun taas käsitellyn jäteveden käyttö tuotevedessä on suurempi riski.

On hyödyllistä luokitella veden käyttö tehtaalla sen mukaan, millainen riski muodostuu, kun se joutuu kosketuksiin elintarvikkeiden kanssa. Joissakin maissa on jäteveden uudelleenkäyttöä koskeva lainsäädäntö, ja monilla yrityksillä on myös omat sisäiset standardinsa jäteveden uudelleenkäytöstä.
 

Kuinka paljon vettä käytetään elintarviketeollisuudessa?

Elintarvikkeiden ja juomien tuotanto on riippuvaista vedestä. Arviolta 70 % kaikesta teollisuuden kuluttamasta makeasta vedestä käytetään suoraan sadon kasvattamiseen yms. maataloudessa. Erityyppiset tuotteet ja valmistusprosessit vaativat vaihtelevia määriä vettä, tyypillisesti 2-20 litraa vettä tuotteen kilogrammaa kohden. Suurin osa tällä alalla toimivista yrityksistä mittaa nyt veden kulutustaan, joka on ​​keskeinen mittari yrityksen toimintatulokselle. Suuri osa yrityksistä on ryhtynyt toimenpiteisiin varmistaakseen, että ne toimivat alan parhaiden käytäntöjen mukaisesti ottamalla käyttöön teknologioita, joiden avulla minimoidaan veden määrää sekä kierrätetään ja uudelleenkäytetään vettä.